• 500g elgstek / biff
• 1 ts paprika
• 1 ts. Salt
• 1 ts. pepper
• Revet skall fra 1 sitron
• 1 rød løk, hakket
• 2 fedd hvitløk
• 300 g. sopp, gjerne variert. (jeg brukte sjampinjong, portobello og kantareller)
• Smør
• 2 cl Cognac
• 1 dl. Rømme
• Persille
• Godt brød
Rasp sitron og bland med salt, pepper og paprika.
Skjær kjøttet i 1,5 cm. skiver og bank det flatt mellom to fjøler til ca. ½ cm tykkelse og skjær i strimler. Bland det i krydderet over.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0sydns6tOUk_XbvcDSH4Dwx5VfxH60TulS5TXTnXlBjYkYavDB77_BnMsl5PYXl5IgjQkI55FxUHtDvY0upUKblMkJRvP5QeiHqTD4mH3kTX3kifoGmrdE9mh1h7K7cGxFIvrnbehloNt/s400/ElgStroganof1.jpg)
Stek kjøttet i ca. 2 min på hver side.
Ha løk og sopp i pannen og hell på Cognac og la det koke i 1 min.
Reduser varmen og ha i rømme. Rør rundt og server med brød.
(på bildet har jeg brukt alt for mye rømme. Godt det også :))
Nøkkelord: oppskrift, elg, stroganoff, sopp, brød
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar