Ingredienser
• 500g elgdeig
• 3 ts. salt
• ½ ts. pepper
• ½ ts. muskat
• ½ ts. malt ingefær
• 2 ss potetmel
• 1 ½ dl øl, melk eller vann
• 1 egg (kan sløyfes)
• 2 ts. paprikapulver
• ½ ts. chilipepper
Bland krydder, egg og mel, strø over kjøttet. Bland alt sammen og spe på ølet. Del i 8 - 10 kaker og stek på middels - høy varme i fem min. på hver side. Ha dem over i viltsaus og la det trekke i 15 - 20 min. server med poteter.
Viltsaus:
Ingredienser
• 2 ss smør
• 4 ss hvetemel
• 7 dl kjøttkraft eller sjy
• 2 dl seterrømme
• 6 skive ekte geitost eller 1 ss rørte tyttebær
• ½ ts salt
• 1 ts pepper
• 1 ss grov sennep
• 6 stk knuste einebær
Brun smør og mel og spe med sjy. Ha i einebær og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 minutter.
Tilsett rømme og geitost og smak til med salt og pepper.
Takk til MatPrat.no for inspirasjon
Nøkkelord: Kjøttkaker; oppskrift, elg, viltsaus,
• 500g elgdeig
• 3 ts. salt
• ½ ts. pepper
• ½ ts. muskat
• ½ ts. malt ingefær
• 2 ss potetmel
• 1 ½ dl øl, melk eller vann
• 1 egg (kan sløyfes)
• 2 ts. paprikapulver
• ½ ts. chilipepper
Bland krydder, egg og mel, strø over kjøttet. Bland alt sammen og spe på ølet. Del i 8 - 10 kaker og stek på middels - høy varme i fem min. på hver side. Ha dem over i viltsaus og la det trekke i 15 - 20 min. server med poteter.
Viltsaus:
Ingredienser
• 2 ss smør
• 4 ss hvetemel
• 7 dl kjøttkraft eller sjy
• 2 dl seterrømme
• 6 skive ekte geitost eller 1 ss rørte tyttebær
• ½ ts salt
• 1 ts pepper
• 1 ss grov sennep
• 6 stk knuste einebær
Brun smør og mel og spe med sjy. Ha i einebær og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 minutter.
Tilsett rømme og geitost og smak til med salt og pepper.
Takk til MatPrat.no for inspirasjon
Nøkkelord: Kjøttkaker; oppskrift, elg, viltsaus,
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar