søndag 22. august 2010

Elgkaker i viltsaus

Ingredienser
•    500g elgdeig
•    3 ts. salt
•    ½ ts. pepper
•    ½ ts. muskat
•    ½ ts. malt ingefær
•    2 ss potetmel
•    1 ½ dl øl, melk eller vann
•    1 egg (kan sløyfes)
•    2 ts. paprikapulver
•    ½ ts. chilipepper
Bland krydder, egg og mel, strø over kjøttet. Bland alt sammen og spe på ølet. Del i 8 - 10 kaker og stek på middels - høy varme i fem min. på hver side. Ha dem over i viltsaus og la det trekke i 15 - 20 min. server med poteter.
Viltsaus:
Ingredienser
•    2 ss smør
•    4 ss hvetemel
•    7 dl kjøttkraft eller sjy
•    2 dl seterrømme
•    6 skive ekte geitost eller 1 ss rørte tyttebær
•    ½ ts salt
•    1 ts pepper
•    1 ss grov sennep
•    6 stk knuste einebær
Brun smør og mel og spe med sjy. Ha i einebær og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 minutter.
Tilsett rømme og geitost og smak til med salt og pepper.
Takk til MatPrat.no for inspirasjon

Nøkkelord: Kjøttkaker; oppskrift, elg, viltsaus, 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar