Marinade:
1ss soyasaus
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuIK5gxP-qluOBHPPczK3MiYJCvtKGbApJ1AHhvWwQ19UN0pGjN7oCoDOJLlHs4-UcWx4vORBtsE1XPk-vJRipqK2mIOhPhJ7uZkt-WrimcNwrZJBR1VkkPac4JAp4h5TDTCya3sxPlS94/s400/Elg+Chow+Mein.jpg)
1 ts salt
1 ts pepper
2 ts maizena
500g flatbiff eller mørbrad
1 brokkoli
150g bambusskudd
1 løk
1 paprika
6 sjampinjong
2 stilker stangseleri
100g vannkastanjer
2 gulrøtter
100g kål
3 fedd hvitløk
Saus
1 dl vann
2 ts maizena
1 ss soyasaus
2 ss ingefær
1 ts sukker
Skjær kjøttet i skiver og ha det i marinaden, i ca. 10 - 15 minutter.
Skjær grønnsakene i tynne skiver, og stek hver for seg på høy varme til møre og ha over i en gryte som holder på varmen. Bruk gjerne kokende vann for å varme opp en jerngryte og bruk denne for å oppbevare grønnsakene, slik at varmetapet blir minst mulig. Husk å bruk tilstrekkelig olje for å få overført varmen effektivt til grønnsakene.
Stek kjøttet til slutt, med mørt kjøtt, holder det med ett minutt pr side, slik at den ikke blir overstekt. Ta av kjøttet og ha i sausen. La den koke opp og tykne tilstrekkelig. Ha så i grønnsakene og kjøttet. Rør godt så at sausen dekker alt.
Server straks med ris eller nudler.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar