søndag 22. august 2010

Nigerian Elk Stew

750 g elg grytekjøtt
2 løk
3 gulrøtter
2 fedd hvitløk
3ss smør
2 ss tomat pure
1 laubærblad
1 nellik
1/4 ts ingefær
1 ts cayene
Salt og pepper
1 ss sitronsaft
1/2 l kjøtt kraft / buljong
1 ss peanøttsmør
2 ss mel

Hakk løk og skjær kjøtt i terninger. Stek løken gyllen, og brun kjøttet i smørret. Stek gulrotbitene noen minutter sammen med løk og hvitløk.

Ha i kraft, tomat pure, krydder og sitronsaft. Kok opp og la den småkoke til kjøttet er mørt.

Rør inn peanøttsmøt mel (rør gjerne ut i vann for å unngå klumper)

Smak til med salt og pepper.

Server med ris eller brød, og en salat.

Brukte Jacobs kjøttkraft, som fungerte svært bra. Denne retten har en mild med aromatisk smak og svært god. Kan best beskrives som fantastisk "comfort food"
http://www.foodreference.com/html/burgoor1.html

Nøkkelord: afrikansk gryte, elgkjøtt, oppskrift, gryterett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar