![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYQEdqyL4_sknfjK-6_tgRj9A6bWuhQylJ7eAl8BcjEmYb5Z8YVtb4IITMMT__fvLnSfg9Z8OgXIzyqdrKZF7NdmomLRguQb5laKiWkBwj7-URTcUBh4zy6zPCWOtMpb1xbBGg6oUEl8NT/s400/Elg+Afrikansk+nigeriansk+gryte.jpg)
2 løk
3 gulrøtter
2 fedd hvitløk
3ss smør
2 ss tomat pure
1 laubærblad
1 nellik
1/4 ts ingefær
1 ts cayene
Salt og pepper
1 ss sitronsaft
1/2 l kjøtt kraft / buljong
1 ss peanøttsmør
2 ss mel
Hakk løk og skjær kjøtt i terninger. Stek løken gyllen, og brun kjøttet i smørret. Stek gulrotbitene noen minutter sammen med løk og hvitløk.
Ha i kraft, tomat pure, krydder og sitronsaft. Kok opp og la den småkoke til kjøttet er mørt.
Rør inn peanøttsmøt mel (rør gjerne ut i vann for å unngå klumper)
Smak til med salt og pepper.
Server med ris eller brød, og en salat.
Brukte Jacobs kjøttkraft, som fungerte svært bra. Denne retten har en mild med aromatisk smak og svært god. Kan best beskrives som fantastisk "comfort food"
http://www.foodreference.com/html/burgoor1.html
Nøkkelord: afrikansk gryte, elgkjøtt, oppskrift, gryterett
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar